Catering firmowy dla wymagających
Catering firmowy to coraz bardziej popularna usługa, z której korzysta wielu pracodawców. Zapewnienie gotowych obiadów pracowników to świetny sposób na zwiększenie ich efektywności i utrzymanie motywacji. Smaczne potrawy sprawdzą się również na uroczystości i spotkania formowe, na których bez wątpienia wpłyną na wizerunek całej firmy. Jak wybrać dobry catering, który nada się zarówno dla pracowników, jak i na spotkania biznesowe? Podpowiadamy!
Catering dla pracowników - jaki powinien być?
Catering dla pracowników przede wszystkim powinien oferować różnorodne dania. Warto wybierać firmy, które proponują wiele wariantów menu, a także umożliwiają dopasowanie posiłków do własnych preferencji i indywidualnych potrzeb. Wybierając catering dla firm Global Chefs mamy zatem możliwość dostosowania preferencji żywieniowych i wyboru m.in. dań wegańskich lub wykluczających niektóre składniki, takie jak gluten lub laktoza.
Do skomponowania posiłków wykorzystywane są wyłącznie wysokiej jakości składniki, bogate w odżywcze i wartościowe substancje, które dostarczają pracownikom dużo energii do wydajnej pracy. Oprócz tego przygotowywane są one nie tylko tak, aby były smakowite, ale także, aby zachęcały swoim apetycznym wyglądem i wyjątkowym aromatem.
Posiłki na spotkania firmowe dla wymagających
Nie bez znaczenia pozostaje zagwarantowanie odpowiedniego wyżywienia podczas spotkań biznesowych, a zwłaszcza konferencji, w który udział biorą pracownicy lub ważni kontrahenci i inwestorzy. Dobre dania zapadną w ich pamięć na długo, a co więcej będą one świadczyć o tym, że dane przedsiębiorstwo dba o swoich partnerów biznesowych.
Na tego typu uroczystości najlepiej sprawdzi się bufet szwedzki, czyli samoobsługowy stół pozwalający na skosztowanie każdej potrawy. Z oferty Global Chefs możemy wybrać parę wariantów, w których znajduje się kilka sałatek, zup, dań na gorąco, zimnych przekąsek oraz wyśmienitych deserów. Wybierając rozbudowaną wersję cateringu dla firm, goście będą mieli dostęp do ciekawych potraw, nie tylko tych polskich, ale również smaków z różnych zakątków świata.
Oprócz staropolskiego żuru, pulpecików jagnięcych z sosem żurawinowych i dorszem pieczonym z sosem cytrynowym, świetnym wyborem będzie tajska zupa kokosowa, zupa rybna lub krem gruszka-pietruszka uwielbiany przez wegan. Jeżeli chodzi o dania gorące, ciekawym pomysłem będą zarówno mięsne, jak i te przeznaczone dla osób niejedzących mięsa, m.in. ravioli z ricottą i szpinakiem lub mini falafele z sosem chariso, które wpadną w gust najbardziej wymagających gości!
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana