Po czym poznać dobry catering?
Jedzenie na dowóz to usługa, która cieszy się w Polsce coraz większym zainteresowaniem. Wraz z popytem rośnie również liczba firm oferujących dania z dostawą pod drzwi. Oferty są dziś na tyle zróżnicowane, że trudno zdecydować się na wybór konkretnego dostawcy. Dlatego warto wiedzieć, po czym rozpoznać dobry catering. Na co zwracać szczególną uwagę?
Jakość serwowanych dań
Jest takie powiedzenie: „jesteś tym, co jesz”. Najbardziej renomowani przedstawiciele usług cateringowych doskonale je znają i oferują tylko takie dania, które będą świeże i smaczne.
Przeczytaj również: Czym powinien się charakteryzować catering na wesele?
Menu cateringowe musi być oparte na zasadzie mówiącej, że jakość produktów to podstawa. Jeśli już po pierwszym zamówieniu widzisz, że coś jest niedopieczone, suche albo po prostu nieświeże, to bardzo zły sygnał. Poważne firmy nie pozwalają sobie na takie „wpadki”, dbając o wysoki poziom usług każdego dnia.
Przeczytaj również: Jak wybrać dobry catering na imprezę firmową?
Wszystkie makarony, sałatki, dania główne, burgery czy pizza powinny być przygotowane z najwyższą starannością. Idealnie, jeśli przyrządzane przez doświadczonych szefów kuchni dania mają też atrakcyjne ceny, bo w kontekście regularnych zamówień ma to ogromne znaczenie.
Przeczytaj również: Kiedy warto korzystać z obsługi cateringowej?
Zróżnicowane menu
W cateringu ważna jest nie tylko jakość i kompleksowość usługi, ale przede wszystkim to, jakie jedzenie jest oferowane. W końcu to właśnie smak i rodzaj potraw decyduje o tym, czy polecisz komuś daną firmę.
Dlatego u takich dostawców jak NO TO SMAK kładziony jest nacisk na różnorodność menu. Każdego dnia oferowany jest inny zestaw ciekawych dań – klient ma do wyboru dwa zestawy obiadowe. Może też zamówić coś ze stałego repertuaru.
Takie możliwości na pewno dobrze świadczą o cateringu i sprawiają, że smakosze chętnie do niego powracają.
Dobry kontakt i brak problemów z dostawą
Po czym jeszcze poznać, że ma się do czynienia z dobrą firmą? Może o tym świadczyć poziom obsługi klienta oraz szybkość dowozu. Żeby się tak stało, sam obszar dojazdu powinien być zawężony tylko do jakiegoś określonego regionu. W przypadku NO TO SMAK jedzenie serwowane jest na dowóz na terenie takich miejscowości jak Zakopane oraz Kościelisko.
Jeśli na dane zamówienie musisz czekać 2 godziny i więcej, a dodatkowo nikt nie odbiera Twoich telefonów, to zły znak. Jako klient masz prawo w takiej sytuacji czuć się skonsternowany i bezradny. Z pewnością nie rokuje to dobrze na dalsze korzystanie z usług.
Ciepły posiłek musi być dostarczony pod Twoje drzwi punktualnie, a w razie jakichkolwiek problemów z zamówieniem kontakt z cateringiem powinien przebiegać szybko i sprawnie.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana