Zastosowanie naczyń jednorazowych
Naczynia jednorazowe to doskonała alternatywa dla tradycyjnej zastawy. Talerze, miski czy kubki ceramiczne bądź szklane wymagają bowiem specjalnego przechowywania oraz mycia. Jednorazowe akcesoria są lekkie, łatwe w transporcie i odporne na uszkodzenia, a do tego nie trzeba ich myć – wystarczy jedynie umieścić je w odpowiednim koszu na śmieci. Kiedy szczególnie przydają się naczynia jednorazowego użytku?
W codziennych sytuacjach
Z naczyń jednorazowych chętnie korzystamy na co dzień. To znakomite rozwiązanie do wykorzystania w plenerze, np. przy okazji rodzinnego grillowania, w przypadku obiadu w ogrodzie, pikniku w parku czy podczas biwakowania. Wykorzystując jednorazowe akcesoria nie musimy martwić się o mycie czy pakowanie naczyń – wystarczy jedynie wyrzucić zużyte talerze czy kubki do kosza. Coraz większą popularnością cieszy się również wykorzystanie naczyń jednorazowych przy okazji organizacji różnego rodzaju imprez okolicznościowych, takich jak urodziny, jubileusze, a nawet wesela. Sprzątanie domu, ogrodu czy lokalu po spotkaniu większej ilości osób to nie lada wyzwanie, szczególnie jeśli chodzi o mycie zabrudzonych podczas przyjęcia naczyń. Zdecydowanie wygodniejszym i bardziej opłacalnym rozwiązaniem jest zaopatrzenie się w talerze, sztućce i kubki jednorazowe, które po imprezie wystarczy jedynie wrzucić do kosza, nie tracąc czasu i pieniędzy na zmywanie.
W gastronomii
Naczynia jednorazowe odgrywają niebagatelną rolę w szeroko pojętej branży gastronomicznej. To znakomity sposób na redukcję kosztów związanych z utrzymaniem zastawy stołowej, np. myciem talerzy i sztućców. Z tego powodu z naczyń jednorazowych korzysta wiele barów, kawiarni i restauracji, a także modnych obecnie foodtruck'ów i innych mobilnych czy sezonowych obiektów serwujących tzw. street food. Lekkie i odporne na uszkodzenia naczynia jednorazowe to nie tylko oszczędności, ale i wygoda, szczególnie, jeśli w grę wchodzi transport jedzenia.
Plastikowe naczynia i sztućce w jednorazowych pojemnikach to zatem idealne rozwiązanie dla firm cateringowych oraz lokali gastronomicznych oferujących jedzenie na dowóz. - Mówi przedstawiciel firmy ELTE dostarczającej artykuły higieniczne, chemię profesjonalną oraz opakowania i naczynia jednorazowe. - Warto przy tym zaznaczyć, że wygodne i ekonomiczne naczynia jednorazowe wykorzystywane są też w różnego rodzaju instytucjach, np. w szpitalach, urzędach czy w szkołach, a więc wszędzie tam, gdzie posiłki spożywane są przez większą ilość osób.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana