Zalety organizacji wesela w restauracji

Decyzja zapadła, ustaliliście już, w jakim terminie chcecie wziąć ślub i czas rozpocząć przygotowania. Nawet jeżeli data ślubu wydaje się w tej chwili bardzo odległa, ogólną koncepcję ceremonii i wesela warto opracować jak najszybciej. Planując przyjęcie zawczasu, zwiększacie swoje szanse na znalezienie idealnej lokalizacji i zdejmujecie z siebie ciężar ewentualnych przyszłych stresów.

Organizacja ślubu i wesela to olbrzymie wyzwanie, dlatego wszystkie przygotowania warto rozłożyć sobie w czasie. Pierwszym etapem powinno być ustalenie terminów w Kościele, Urzędzie Stanu Cywilnego i oczywiście sali weselnej – mówi ekspert z Hotelu Supraśl.

Miejsce na twoje wesele

Dzisiejsi nowożeńcy mają olbrzymie możliwości, jeśli chodzi o wybór zarówno samego miejsca do organizacji wesela, jak i rodzaj towarzyszących mu atrakcji. Najczęściej młodzi państwo decydują się na wynajem wolnostojącej sali weselnej lub restauracji. Jeśli kusi was ta pierwsza opcja, upewnijcie się, że właściciel sali w swoich usługach oferuje też catering. Wbrew pozorom nie jest to standard w  takich lokalach.

Zdecydowanie najwygodniejszym rozwiązaniem jest skorzystanie z możliwości urządzenia wesela w restauracji. W takim przypadku nie musimy mieć wątpliwości, co do jakości oferowanego jedzenia. Restauracje zawsze specjalizują się w przygotowaniu doskonałych potraw i zatrudniają profesjonalnych kucharzy, bo sam wynajem lokalu nie jest tutaj najważniejszym obszarem działalności.

Wesele w restauracji hotelowej

Szukając restauracji, w której chcecie wydać weselne przyjęcie, warto wziąć pod uwagę te działające przy hotelach. Korzystając z takiej opcji, znacznie łatwiej będzie wam zająć się kwestią noclegów dla gości, którzy przyjeżdżają na wasz ślub z daleka. Dodatkowo, najlepsze hotele, w cenie organizacji wesela oferują darmowe apartamenty nowożeńcom.

Niektóre hotele od lat specjalizują się w przygotowaniu przyjęć weselnych. Bogata praktyka i znajomość branży ślubnej pozwala im udzielać młodym parom najpotrzebniejszego wsparcia. Wynajem limuzyny na przejazd z kościoła do restauracji lub autokaru dla gości, znalezienie dobrej kapeli lub DJ’a – to problemy, którymi młodzi nie muszą już zawracać sobie głowy.

Hotel z restauracją na wesele może też przygotować dodatkowe atrakcje, które urozmaicą zwykłe oczepiny. Weselników można zaskoczyć np. pokazem fajerwerków, nocnym kuligiem, egzotycznym pokazem tańca brzucha, czy występem iluzjonisty.

Jak widać, zalet organizacji wesela w hotelowej restauracji jest wiele. Scedowanie ciężaru przygotowań na hotel znacznie zmniejsza stres towarzyszący temu wielkiemu wydarzeniu. Wybór dobrej restauracji to gwarancja, że goście będą zadowoleni ze wspaniałego poczęstunku i profesjonalnej obsługi, zaś zapewnienie im noclegu o wysokim standardzie sprawi, że na zawsze zapamiętają państwa młodych jako doskonałych gospodarzy.