Artykuł sponsorowany

Akcesoria dla gastronomii – sprzęty i konstrukcje ze stali nierdzewnej

Akcesoria dla gastronomii – sprzęty i konstrukcje ze stali nierdzewnej

Współczesna gastronomia bazuje nie tylko na atestowanych produktach spożywczych, ale też bogatym zapleczu technicznym, które musi spełniać odpowiednie warunki. Poza meblami technologicznymi i różnego rodzaju urządzeniami, jak komory wędzarnicze, potrzebne są odpowiednie akcesoria. Wszystkie te elementy powinny być wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej, która dopuszczona jest do kontaktu z artykułami żywnościowymi.

Wymogi inspekcji sanitarnych

Wszystkie powierzchnie, z którymi mogą mieć kontakt produkty spożywcze w firmach, które zajmują się szeroko pojętą gastronomią, muszą być utrzymywane w dobrym stanie technicznym, zgodnie z surowymi wymogami inspekcji sanitarnych. Muszą być więc wykonane z materiałów trwałych (odpornych na wszelkie uszkodzenia mechaniczne), odpornych na korozję, które mają właściwości hamujące rozwój drobnoustrojów. Stal nierdzewna dobrej jakości jest właśnie takim materiałem. To materiał solidny i chemicznie obojętny w kontakcie z produktami spożywczymi oraz wszelkimi detergentami, a także odporny zarówno na bardzo wysoką, jak i bardzo niską temperaturę. W naszym artykule przyjrzymy się akcesoriom dla gastronomii wykonanym z popularnej w branży „nierdzewki”, AISI 304, powszechnie stosowanej stali nierdzewnej w urządzeniach przemysłu spożywczego i chemicznego.

Popularne sprzęty i konstrukcje ze stali nierdzewnej dla gastronomii

Przygotowaliśmy przegląd akcesoriów dla gastronomii popularnego polskiego producenta, firmy Jugema ze Środy Wielkopolskiej. Żaden lokal gastronomiczny nie obejdzie się bez następujących sprzętów i konstrukcji ze stali nierdzewnej:
  • półki w formie wiszącej – solidne, niezawodne w użyciu produkty, dostępne w różnych wersjach wymiarowych, o konstrukcji pojedynczej lub podwójnej; ustawiamy na nich niezbędne przedmioty i akcesoria,
  • podstawy pod zmywarkę do naczyń, które stanowią cenny element dodatkowego wyposażenia gastronomicznego; poprawia ergonomię na stanowisku pracy,
  • taborety – stabilne, solidne konstrukcje spawane do szerokiego zastosowania,
  • łapacze tłuszczu – produkty przeznaczone do wychwytywania zanieczyszczeń, które powstają w trakcie pracy kuchni; powietrze przechodzące przez łapacz zostaje oczyszczone, ponieważ cząsteczki tłuszczu osadzają się na nim,
  • pojemniki na różnego rodzaju odpady i nieczystości,
  • kloce masarskie przeznaczone do cięcia i rozbiórki mięsa, wykorzystywane w gastronomii i przemyśle mięsnym.
Te przykładowe akcesoria dla gastronomii wykonywane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej, by mogły jak najdłużej spełniać swoje funkcje i pozwalać zachować odpowiednie warunki w miejscu pracy.

form success Dziękujemy za ocenę artykułu

form errorBłąd - akcja została wstrzymana

Polecane firmy

Dbamy o Twoją prywatność

W naszym serwisie używamy plików cookies (tzw. ciasteczek), które zapisują się w przeglądarce internetowej Twojego urządzenia.

Dzięki nim zapewniamy prawidłowe działanie strony internetowej, a także możemy lepiej dostosować ją do preferencji użytkowników. Pliki cookies umożliwiają nam analizę zachowania użytkowników na stronie, a także pozwalają na odpowiednie dopasowanie treści reklamowych, również przy współpracy z wybranymi partnerami. Możesz zarządzać plikami cookies, przechodząc do Ustawień. Informujemy, że zgodę można wycofać w dowolnym momencie. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Cookies.

Zaawansowane ustawienia cookies

Techniczne i funkcjonalne pliki cookie umożliwiają prawidłowe działanie naszej strony internetowej. Wykorzystujemy je w celu zapewnienia bezpieczeństwa i odpowiedniego wyświetlania strony. Dzięki nim możemy ulepszyć usługi oferowane za jej pośrednictwem, na przykład dostosowując je do wyborów użytkownika. Pliki z tej kategorii umożliwiają także rozpoznanie preferencji użytkownika po powrocie na naszą stronę.

Analityczne pliki cookie zbierają informacje na temat liczby wizyt użytkowników i ich aktywności na naszej stronie internetowej. Dzięki nim możemy mierzyć i poprawiać wydajność naszej strony. Pozwalają nam zobaczyć, w jaki sposób odwiedzający poruszają się po niej i jakimi informacjami są zainteresowani. Dzięki temu możemy lepiej dopasować stronę internetową do potrzeb użytkowników oraz rozwijać naszą ofertę. Wszystkie dane są zbierane i agregowane anonimowo.

Marketingowe pliki cookie są wykorzystywane do dostarczania reklam dopasowanych do preferencji użytkownika. Mogą być ustawiane przez nas lub naszych partnerów reklamowych za pośrednictwem naszej strony. Umożliwiają rozpoznanie zainteresowań użytkownika oraz wyświetlanie odpowiednich reklam zarówno na naszej stronie, jak i na innych stronach internetowych i platformach społecznościowych. Pliki z tej kategorii pozwalają także na mierzenie skuteczności kampanii marketingowych.