Dlaczego warto postawić na meble na wymiar w kuchni?
Kuchnia jest sercem w domu. Od jej funkcjonalnego zagospodarowania zależy to, jak będziesz utrzymywał w niej porządek i czy korzystanie ze znajdujących się tam sprzętów będzie dla Ciebie przyjemne. Wybierając gotowe rozwiązania, musisz iść na kompromisy w kwestii jakości, dostępnych systemów. Z kolei meble na wymiar to rozwiązanie, które daje Ci pełną swobodę aranżacyjną. Poznaj powody, dla których warto się na nie zdecydować.
Dlaczego warto postawić na meble na wymiar w kuchni? 3 najważniejsze powody
Meble na wymiar pozwalają zaaranżować każdy centymetr powierzchni
Kupując meble na wymiar, ustalasz z ich wykonawcą, z jakich elementów mają się składać, jakie mają być szerokości korpusów. Wybierając gotowe rozwiązania, sięgasz po to, co oferuje ich producent. W efekcie jedynie konstrukcje na indywidualne zamówienie, np. z Wonder Home Studio, pozwolą Ci wykorzystać każdy centymetr powierzchni, wykonać wysoką zabudowę czy uniknąć pustych przestrzeni między niepasującymi do siebie elementami.
Kuchnia od stolarza to rozwiązanie na miarę Twoich potrzeb
Wybierając meble od stolarza, decydujesz nie tylko o rozmieszczeniu poszczególnych elementów, zastosowaniu wybranych korpusów, blatów, frontów czy systemów, ale także możesz zabudować wybrane sprzęty AGD. Marzysz o piekarniku o niestandardowych rozmiarach czy nowoczesnej, zabudowanej mikrofali? Kuchnia na wymiar pozwoli Ci to wszystko zrealizować w estetyczny sposób.
Indywidualnie przygotowania kuchnia to jakość i trwałość rozwiązań
Gotowe kuchnie często są tańsze od tych na zamówienie. Są jednak stworzone z mniej trwałych materiałów. Firmy produkujące meble na zamówienie korzystają ze sprawdzonych rozwiązań, które są dostosowane do warunków panujących w kuchni. Dzięki temu ich produkty przez lata będą wyglądały jak nowe, zaskakując funkcjonalnością.
Meble na zamówienie – czy to się opłaca?
Obecnie czynnikiem, który decyduje o wyborze konkretnego rozwiązania, jest jego cena. Wydawałoby się, że w takim razie gotowe meble są bardziej opłacalne. To jednak tylko pozory. Marketowe rozwiązania wymagają często wymiany na nowe już po 2-3 latach eksploatacji, ponieważ tracą kolor, rozwarstwiają się. W związku z tym po tym okresie będą wymagały kolejnej inwestycji. Z kolei kuchnia na zamówienie po tym samym czasie będzie wyglądała jak nowa.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana