Wykorzystanie grilla z wędzarnią w agroturystyce
Grill to urządzenie nieodłącznie kojarzone z sezonem letnim i imprezami w przydomowych ogródkach. W rzeczywistości jednak ich zastosowanie jest szersze – bardzo często korzystają z nich firmy związane z branżą gastronomiczną i turystyczną. Do tej grupy zaliczamy między innymi gospodarstwo agroturystyczne. Dowiedz się, w jaki sposób takie przedsiębiorstwa mogą wykorzystać nowoczesne grille z wędzarnią dla zwiększenia zysków.
Dodatkowa atrakcja dla gości
Gospodarstwa agroturystyczne przyciągają swoich gości przede wszystkim atrakcjami jakimi oferują – możliwością oderwania się na chwilę od miejskiego klimatu i zasmakowania życia wsi. Goście przybywający na wczasy do agroturystyki mogą spędzać czas między innymi na łowieniu ryb, jeździe konnej, pieszych i rowerowych wycieczkach, a nawet uczestnictwie w różnego rodzaju pracach gospodarskich. Dobrej jakości grill stanowić będzie w takich obiektach dodatkową atrakcję, szczególnie dla osób, które nie mogą z niego skorzystać we własnym domu. Z jego pomocą gospodarze mogą urządzać większe, kolektywne imprezy dla wszystkich swoich gości lub też oddać urządzenie gościom do dyspozycji na wieczór.
Przeczytaj również: Możliwości robotów koszących
Produkcja własnych wyrobów
Gości gospodarstw agroturystycznych bardzo cenią sobie regionalne, własnoręcznie wytwarzane specjały, których nie da się kupić w żadnym sklepie. Dlatego też zakup grilla z wędzarnią może być dobrą inwestycją dla gospodarstwa agroturystycznego. Przy jego pomocy można przygotować różnego rodzaju produkty, który następnie można podać gościom do posiłków lub też sprzedać na zapas.
Przeczytaj również: Zastosowanie naklejek adhezyjnych
Jak wybrać grill do agroturystyki?
Wybór grilli na rynku jest dziś bardzo szeroki – od urządzeń kosztujących zaledwie kilkadziesiąt złotych, po sprzęt wart nawet kilka tysięcy. Na który się zdecydować? Na potrzeby gospodarstw agroturystycznych zdecydowanie nieodpowiednim wyborem będą małe, wykonane z cienkiej blachy grille – po jednym sezonie intensywnego użytkowania nie będą one nadawać się do użytku. Dużo lepszym rozwiązaniem są urządzenia takie jak grillo-wędzarnie z oferty marki Smoker. Wykonane z solidnej blachy metalowej o odpowiednich parametrach technicznych grille są nie tylko niezwykle trwałe, ale również wygodne i bardzo ekonomiczne w użytkowaniu (blacha utrzymuje ciepło przez długi czas, dlatego obróbka cieplna może zachodzić nawet po wygaszeniu żaru w palenisku). Ich liniowa, podzielona na komory konstrukcja pozwala dokładnie regulować temperaturę i czas obróbki termicznej dań, a także zapobiega skapywaniu wytopionego tłuszczu na węgle, co jest częstym problemem w przypadku zwykłych grilli. Dodatkowym atutem tego rozwiązania jest również fakt, że grillo-wędzarnie prezentują się niezwykle efektywnie i z pewnością będą bardzo ciekawym dodatkiem do każdego ogródka.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana