Skup bydła przez zakłady jego uboju
Pierwszym punktem oferty zakładów uboju bydła jest jego skup. Zakład przestrzega ustalonych norm weterynaryjnych oraz obowiązujących zasad określonych przez Unię Europejską, dlatego współpracuje tylko ze sprawdzonymi dostawcami zwierząt hodowlanych. Mięso skupowane jest bezpośrednio od rolników, co jest gwarancją jego najwyższej jakości. Zakłady dbają, aby mięso nabywane było od osób gwarantujących zdrowe, ekologiczne wybory, ponieważ właśnie takie mięso chcą oferować swoim klientom.
Ubój bydła młodego oraz dorosłego
Kolejnym punktem oferty zakładów jest ubój bydła, zarówno młodego, jak i dorosłego – mówi nasz rozmówca z Zakładu Uboju Bydła Rzeźnego “Cezan”. Dzięki stosowaniu się do reżimów prawnych, technologicznych oraz sanitarnych, ubój przeprowadzany jest wedle najwyższych standardów. Zachowane są higieniczne warunki, a mięso poddawane jest badaniu poubojowemu, dokładnej ocenie a następnie – dalszej obróbce, w celu przygotowania go do sprzedaży.
Sprzedaż mięsa
Ostatnim etapem jest sprzedaż mięsa, przy zapewnieniu jego najwyższej jakości oraz atrakcyjnych cech. Zakłady uboju bydła powinny gwarantować przyjazną obsługę i sprawne dostarczenie zamówionych produktów, aby usatysfakcjonować potrzeby odbiorców. Mięso musi być we właściwy sposób przechowywane, a zakład jest zobowiązany przestrzegać krytycznych punktów kontroli, w celu zachowania bezpieczeństwa oferowanych wyrobów.